Fodfakta

Dine fødder betyder alverden!

Hvis dine fødder ikke er i orden, kan de være medskyld i Rygsmerter, knæsmerter eller hoftesmerter.

Hvis ikke dine fødder fungerer, og bruges som de skal, ved f.eks. ikke at kunne stødabsorbere, kan der forekomme smerter i kroppen. Disse smerter kan jeg hjælpe dig med eller rådgive dig om.

Som autoriseret fodterapeut kan jeg afhjælpe mange former for ømme fødder og negle, nedgroede negle, ligtorne, hård hud, fodvorter mm.

Logo for statsautoriserede fodterapeuter

Man kan finde statsautoriserede fodterapeuter på Klinikker for Fodterapi i hele landet.

Logoet betyder, at jeg er autoriseret, og du kan finde logoet på min klinik og her på siden – det må man ikke anvende, hvis man ikke er autoriseret!

Du kan derfor forvente høj kvalitet og kompetence hos mig og i mine fodbehandlinger. Min klinik ligger i Vodskov, men jeg dækker fodterapi i Aalborg, Nørresundby mm.

Fodfakta

 • Fodsved? Ja, foden har 250.000 svedkirtler, og de udskiller omkring 200 ml om dagen
 • Er du glad for høje hæle? Belastningen på din forfod øges med 75%, hvis du går på en 7 cm. høj hæl.
 • I foden er der 100 muskler, 26 knogler og 33 led.
 • Fodproblemer er noget, som 40 procent oplever hvert eneste år
 • En alm. voksen person går i gennemsnit 4000-6000 skridt om dagen igennem hele livet – det svarer til at gå 5 gange rundt om jorden!
 • Iblandt voksne oplever mellem 75% og 80% fodproblemer.
 • Vidste du, at når du går, belaster du ankelleddet med 3-4 gange din kropsvægt?
 • Blandt andet trangen til høje hæle bevirker, at kvinder har fire gange så mange fodproblemer som mænd.
 • Finder du fødder u-attraktive? Det gør 20% af befolkningen!
 • Alt for mange går med fodtøj, der ikke passer til deres fod. Derfor opstår fodproblemer oftere i alderen 40 – 60 år som konsekvens heraf.
 • Diabetiske fodsår er en lidelse, som 22.000 danskere har, og her kommer ca.
 • 3.000 nye til hvert år (2013). Dette kan ende med amputation: Ca. 4.000 i DK får foden amputeret af denne årsag (2013)

Diabetes

Hvis du har diabetes, skal du passe på dine fødder! Oplever du sår, følelsesløshed skal du straks kontakte mig! Det gælder sådan set alle tilfælde, hvor du mistænker, at der er noget galt med din fod/dine fødder. Et årligt tjek/en årlig forbehandling er som minimum klart anbefalelsesværdigt!

Indadbøjet eller skæv storetå

Når storetåen bøjer ind mod 2. tåen, medfører det tit knyster på siden af foden. Hermed kan du få ligtorne, nedgroede negle eller hård hud. Det kan skyldes nedsunken forfod, eller at man klemmer sine tæer for meget sammen i snuden af sit fodtøj.
Jeg kan behandle din tå ved enten fodbehandling, rådgivning om fod-øvelser samt fodtøj. I visse tilfælde er operation dog nødvendig.

Hvad er en ligtorn

Hvis belastningerne bliver meget store på små hudområder, bliver der dannet hård hud, dette hårde hud vil til sidst danne det vi kalder en ligtorn. Forstil dig en kegleform af hård hud der vokser ind af, den bliver spids op i foden, og her oplever man smerter eller ømhed, i form af prikken og stikken, nogle beskrives smerten som, at man går på en lille sten.

Hvad er en fodvorte

En fodvorte er en virus af huden, de viser sig som flade fortykkede hudområder, og man vil ofte kunne se små sorte prikker i dem. fodvorter kan være ømme at gå på, de smitter ikke når de er under behandling.

Jeg kan hjælpe med at “skrabe/skære” det hårde hud væk fra dem. Herefter kan du selv købe produkter mod vorter i håndkøb på apoteket. Husk at bruge vorte-produktet efter anvisningen, for at få den optimale effekt.

Hvad er en nedgroet negl

En nedgroet negl kan give smerter, oftest bare den ene side af tåen. Tåen kan blive rød, hævet og betændt. Årsagen til nedgroede negle kan f.eks. være tryk fra for spidse sko, eller forkert negleklip. Hvis neglen bliver udsat for spidse sko, vil trykket fra skoen få neglen til at vokse ned af, og med tiden lave hul på huden, og herved er der åben for bakterier og infektion. En nedgroet negl kan behandles med bøjle, denne fremstiller jeg af fjederstål, så den passer nøjagtigt til din negl. Bøjlen vil nu rette negles from, så den bliver fladere i facon, dette sker gradvist som neglen vokser ud.

Fodpigen